Skip to main content

PISA-3 Oppsett og drift


MOOCAHUSET

PISA-3 Installasjon og drift

Dette kursmaterialet forklarer hvordan du kan sette opp Open edX med hjelp av Tutor installasjonsrutine. Det bygger på virtialiseringsløsningen Docker. Du finner også tips for konfigurasjon og drift av løsningen.

Du bør regne 20-40 timer avhengig av forkunnskaper for å arbeide deg gjennom materialet som også omfatter å sette opp en fungerende løsning. 

Forkunnskaper

Det kreves forkunnskaper om filbehandling for det operativsystemet du bruker på din egen maskin, og helst noe begynnerkunnskap om Linux (Ubuntu). Du er avhengig av å kunne koble egen klient (Mac/Windows PC) mot en tjenermaskin, fortrinnsvis med SSH-kryptering. På Windows er PuTTY et godt program. For å overføre filer i forbindelse med utseende (theming) er FileZilla et greit alternativ.

Redaktør/forfatter

Helge Høivik

Helge Høivik

Helge Høivik var dosent i digital dokumentalisme og elæring ved Universitetsbiblioteket, OsloMet - storbyuniversitetet, forsker ved NTNU og professor II ved  Capital Normal University, Beijing. Han tok initiativ til og ledet MOOCAHUSET-prosjektet og Bokskapet ved Universitetsbiblioteket, OsloMet 2013-2019. Han arbeider nå deltid som rådgiver og driver opplæringsfirmaet MOOCAHUSET ZhenTech a.s. som leverer digital undervisning, digitale publikasjoner og tilliggende tjenester.
Disse nettstedene er satt opp for test- og demonstrasjonsformål. De speiler strukturen i Bokskapet i Universitetsbiblioteket ved OsloMet - storbyuniversitetet der nyutviklet og kvalifisert materiale også kan publiseres.

Utgiver

Lisens

Denne tittelen følger reglene om åpen publisering av digitale læringsressurser i Norwegian User and Development Group EdX (NUDGE).

I tråd med opprinnelig lisens er dokumentet gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.
Enroll