Skip to main content

PISA-5 Læringsobjekter


MOOCAHUSET

Kursoversikt

For å publisere digitale læreverk og kompendier har man god nytte av særegent arbeid med såkalte digitale læringsobjekter. Dette er mindre enheter med datatyper som skrift, stillbilde og billedserier og audio/video. Elementene i dette kan ofte styres av små programmer, - skripts.

Her er HTML versjon 5 et velegnet format. Det norske firmaet Joubel har laget en løsning der HTML 5 og ferdige rutiner i programmeringsspråket Javascript er pakket sammen i såkalte packages, derav navnet H5P (HTML 5 - Packages). Den har et større antall ferdige skjemabasert rutiner. 

Dette kurset går gjennom noen av disse rutinene og hvordan man kan utvikle et felles faglig miljø for publisering og gjenbruk av løsninger.

PISA-5 Læringsobjekter er stipulert til 12 timers arbeid.

  • 2 samlinger med forberedelser - 12 timer
    • Forberedelse til 2 samlinger ~ 6 timer.
    • Delta på fysisk/virtuell samling: 2x 4x 45min =6 timer

Forutsetninger

Deltakerne kan med fordel bestemme seg for et øvingsarbeid i form av et nytt eller forbedret digitalt læreverk/kompendium. Det er en fordel om publisering og bruk kan inngå som utviklingsarbeid med tanke på opprykk til førstelektor eller dosent. Etter behov gis det også veiledning om hvordan gjøre dette. 

Der det arrangeres fysiske samlinge rmå deltakerne ha bærbar datamaskin og generelt ha god nettilgang. 

Redaktør

Helge Høivik

Helge Høivik var dosent i elæring ved OsloMet - storbyuniversitetet og arbeider nå med opplæring innen kunnskapsorganisering og publisering av digitale læreverk samme sted og som oppdrag.

Helge har mastergrad i informasjonskunnskap fra OsloMet med samfunnsfaglige emner fra Universitetet i Oslo og Høgskolen i Innlandet.

Lisens

Dette læreverket er gitt ut med Creative Commons Navngivelse-IkkeKommersiell-DelePåSammeVilkår (CC BY-NC-SA 3.0). Det betyr at du kan

  • Dele, kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format.
  • Bearbeide, remixe, endre, og bygge videre på materialet.

..så lenge du

  • Krediterer utgiver og opphavsmann, oppgir en lenke til lisensen og indikerer om endringer er blitt gjort.
  • Ikke benytter materialet til kommersielle formål.
  • Viderdistribuerer under samme lisens som originalen.

MOOCAHUSET jobber vi med å utforme alle læreverk og kombpendier etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med MOOCAHUSET på epost admin@zhentech.no.

Enroll